TARİH ÖĞRETİMİ

Tarih dersi öğretim programları
Öğretim programları
MADDE 10– (1) (Değişik:RG-2/9/2020-31232) Ortaöğretim kurumlarında; a) Yükseköğretime, hem mesleğe hem yükseköğretime, hayata, iş alanlarına hazırlayan ve Bakanlıkça uygun görülen ders çizelgeleriyle öğretim programları uygulanır. Ortaöğretim kurumlarının özelliğine göre hangi derslere ağırlık verileceği haftalık ders çizelgesinde ve program açıklamalarında belirtilir.
b) Öğretim programları, öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri yanında bireysel farklılıklarına ve yönelecekleri alanın özelliklerine, okul ve program türlerine uygun olarak ortak dersler, akademik destek dersleri, meslek/alan ve dal dersleri, seçmeli dersler ve seçmeli meslek derslerinden oluşur.
c) Ortak dersler, her öğrencinin ortaöğretim kurumunu bitirinceye kadar aldığı, asgarî ortak bir genel kültür veren, toplum sorunlarına duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmayı amaçlayan ve yükseköğretim programlarına hazırlayan derslerdir.
Ders içeriklerinin öğretim programları çerçevesinde sahada çalışan branş öğretmenleriyle sürekli geliştirilmesini ve ders kitaplarının güncel ve uygulanabilir halde tutulması esastır.
Derslerimizde ders kitaplarını değil, öğretim programlarını göz önünde tutmalıyız.
2023 Tarih Öğretim Programları
- 1. MEB Öğretim Programları
- 1.1. Öğretim Programlarının Amaçları
- 1.2. Öğretim Programlarının Perspektifi
- 1.2.1. Değerlerimiz
- 1.2.2. Yetkinlikler
- 1.3. Öğretim Programlarında Ölçme ve Değerlendirme Yaklaşımı
- 1.4. Bireysel Gelişim ve Öğretim Programları
- 1.5. Sonuç
- 2. TARİHDERSİÖĞRETİM PROGRAMININUYGULANMASI
- 2.2. Alana Özgü Yeterlilik ve Beceriler
- 2.3. Öğretim Programının Uygulanmasında Dikkat Edilecek Hususlar
Tarih Öğretiminde Bilgi İletişim Teknolojileri İbrahim Hakkı Öztürk PDF
DESTEK, KATKI ve DEĞERLENDİRMELERİNİZİ BEKLİYORUZ.
Ünite ile ilgili dosya, doküman, sunum, slayt, ses, görüntü, fotoğraf, video, vb. her şeyi aşağıdaki sanal duvarda (Padlet) paylaşabilir, görüş ve düşüncelerinizi belirtebilir, yorumlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. Yapacağınız tek şey + ya tıklayıp sonrasında istediğinizi panoya eklemek. Birlikte düşünüyor, tasarlıyor, üretiyor ve paylaşıyoruz. Öğretmen İmecesi